444 54 70 - info@plantus.com.tr Doğanın Laboratuvarından.

Kereviz

(Apium graveolens)

Apium graveolens (Maydanozgiller) Apiaceae ailesine aittir, Avrasya için yereldir ancak günümüzde tüm dünyada yetiştirilmektedir ve tüketilmektedir. Bitkinin yaprakları, sapları ve tohumları artrit, romatizma, gut, idrar yolu iltihabı ve özellikle mental (zihinsel) depresyonla beraber seyreden romatoid artrit (RI) için kullanılır. Kereviz ayrıca bağırsakları düzenlemek için, glandüler (bez) stimülasyon, safra ve böbrek taşları için, sinirsel ajitasyon için profilaktik olarak, iştah kaybı ve yorgunluk için ve diüretik, antihelmintik olarak kullanılır. Apium graveolens (kereviz) karbonhidratlar, flavonoidler, alkaloidler, steroidler, glikozitler, fenoller, furokumarinler, uçucu yağlar, seskiterpen alkoller, yağ asitleri ve çok çeşitli eser elementler içermektedir. Önceki farmakolojik çalışmalar Apium graveolens’in; gastrointestinal, kardiyovasküler, sitotoksik, antimikrobiyal, antihelmintik, hipolipidemik, anti-enflamatuar, merkezi sinir ve diğer birçok farmakolojik etkisini ortaya koymuştur. Bu derlemenin amacı, Apium graveolens'in kimyasal bileşenlerini ve farmakolojik ve terapötik etkilerini vurgulamaktır.

Kaynaklar: Al-Snafi, A. E. (2014). The pharmacology of Apium graveolens.-A review. International Journal for Pharmaceutical Research Scholars3(1-1), 671-677.

Bu Bitkiyi İçeren Ürünlerimizi İnceleyin