444 54 70 - info@plantus.com.tr Doğanın Laboratuvarından.

Emblika

(Emblica officinalis)

Emblica officinalis meyvesi önemli bir gıda kaynağıdır ve tıbbi bir bitki olarak kullanımı bir süre boyunca çokça artmıştır. E. officinalis meyvesinin tıbbi kullanımları ile ilgili literatür araştırması, yaygın olarak kullanılan şifalı bitkilerden biri olduğunu ortaya koymaktadır. Geleneksel Tıp, Ayurveda, Unani ve diğer yerli tıp sistemlerinde yer alır. E. officinalis'in çeşitli kısımlarından, özellikle meyveden elde edilen ekstraktlar; gallik asit, ellagik asit, farklı tanenler, mineraller, vitaminler, amino asitler, sabit yağlar gibi polifenoller, rutin ve quercetin (kersetin) gibi flavonoidler dahil çok sayıda fito-bileşen madde içerir. Ekstrakt veya bitkinin; enflamasyon, kanser, osteoporoz, nörolojik bozukluklar, hipertansiyon ile birlikte yaşam tarzı hastalıkları, paraziter ve diğer bulaşıcı hastalıklar gibi çeşitli rahatsızlıklara karşı etkili olduğu tespit edilmiştir. Bu etkiler ya çeşitli patofizyolojilerde yer alan çeşitli moleküler yolun düzenlenmesine ya da hücresel bölmelerin oksidatif stresden zarar görmesini önleyen antioksidan özelliğe atfedilir.

Kaynaklar: Variya, B. C., Bakrania, A. K., & Patel, S. S. (2016). Emblica officinalis (Amla): A review for its phytochemistry, ethnomedicinal uses and medicinal potentials with respect to molecular mechanisms. Pharmacological research111, 180-200.

Bu Bitkiyi İçeren Ürünlerimizi İnceleyin