444 54 70 - info@plantus.com.tr Doğanın Laboratuvarından.

Bayır turpu

(Cochleria armoracia)

Bayır turpu, hardal ve lahana türlerini içeren ve dünya çapında popüler olan Brassicaceae ailesinin çok yıllık bir bitkisidir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), turp suyunu genel olarak güvenli (GRAS) bir baharat, çeşni ve lezzet verici olarak kabul etmiştir. Şu anda bayır turpu üzerinde çok az insan verisi mevcuttur. Angocin® Anti-Infekt N, bayır turpu kökü ve nasturtium (su teresi) içeren bir gıda takviyesidir ve bronşit, sinüzit ve idrar yolu enfeksiyonları üzerine çalışılmıştır (Goos, 2006); ancak, sağlam önerilerde bulunulmadan önce daha destekleyici çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bayır turpu peroksidazının neden olduğu hipotansif etkiler, araşidonik asit metabolitlerinin sentezinin uyarılmasından kaynaklanabilir (Sjaastad, 1984). Bayır turpu ayrıca antimikrobiyal, antimutajenik, antispazmodik, antioksidan ve diüretik özellikler göstermiştir.

Kaynaklar: somepomed.org

Bu Bitkiyi İçeren Ürünlerimizi İnceleyin